Lorena Raicu "solista care aduce un suflu nou, tineresc pe scenă și nu uită melosul tradițional" românesc (după cum spunea profesor etno-muzicolog Elise Stan, membră a juriului în cadrul Festivalului de Muzică Populară "Pe Marginea Dunării", ediția 2017).
Lorena s-a născut în luna Martie 1989, pe meleaguri gorjenești, unde învață dragostea și interpretarea de muzică populară și folclor gorjenesc. Urmează cursurile Școlii Populare de Arte din Tg.Jiu paralel cu perioada liceului și obține numeroase premii în cadrul concursurilor de muzică populară pe aria județeană la care participă. Ajunge în București în 2008 odată cu înscrierea la Universitatea din București și urmează cursurile Facultății de Administrație și Afaceri, ulterior obținând și o diplomă de master în cadrul aceleiași universități. Pe întreaga perioadă a studenției, întrerupe activitatea artistică în favoarea carierei profesionale, ca din 2015 să revină pe piața muzicală în cadrul unui proiect etno alături de o colegă de trupă. Pașii o poartă către orele de canto din cadrul Școlii Populare de Artă, București, ale dlui profesor Aurică Mustățea, cel care o readuce pe scena muzicii populare pe Lorena Raicu, atât ca interpretă cât și ca textier pentru compozițiile muzicale proprii și nu numai. Lorena obține premii importante în cadrul festivalurilor naționale și internaționale la care participă din 2017, cântând alături de mari orchestre precum: Lăutarii din Chișinău, Orchestra Dunării, Doina Gorjului și Orchestra Jidvei din cadrul Festivalului de Folclor "Strugurele de Aur", 2018, la Alba Iulia în an centenar.
În prezent, Lorena aduce în fața publicului, melodii culese atât din vatra satului natal cât și de la titani ai muzicii populare gorjenești precum: Maria Lătărețu, Maria Apostol, Filofteia Lăcătușu etc. care alături de compozițiile proprii întregesc solistei un repertoriu bogat în muzică pentru nuntă, petreceri și spectacole.